sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Syysvaatteita



Äskeisessä tekstissä käsittelemistäni typeristä ahdistuksenaiheista huolimatta (mietin pitkään, kehtaanko lähettää sen tekstin), aion silti kirjoittaa aikomani postauksen uusista syysvaatteistani. Mielialani vaihtelevat aika nopeasti, välillä minulla on lähes normaali olo, kun taas toisena hetkenä alan skitsoilla jonkin aivan idioottimaisen asian vuoksi. Se saattaa kyllä olla hormonaalistakin, kuukautiskiertoni on nimittäin harvinaisen sekaisin, mikä ei ole kovin tyypillistä. En tiedä yhtään, mikä kierron vaihe tällä hetkellä on menossa. Menkkojen olisi jo pitänyt tulla, tai sitten ne tulivat etuajassa harvinaisen niukkoina ja luulin niitä ovulaation aikaiseksi välivuodoksi. No, raskaana en ainakaan voi olla!

* käskee itseään lopettamaan hyödyttömän asioiden vatvomisen ja keskittymään tavallisiin asioihin *

Kävin toissapäivänä pitkästä aikaa shoppailemassa, ja löysin ihan hemmetin ihanat (omasta mielestäni) kengät ja syystakin.

Täytyy tunnustaa, että olen paatunut halpisvaatteiden ostaja, vaikka sanotaankin, ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Olen esimerkiksi vuosikausia haaveillut oikeista Converseista, mutta en ole koskaan raaskinut ostaa sellaisia, koska kuutisenkymppiä tennareista tuntuu hirveän kalliilta. Kuitenkin olen siinä ajassa, jonka yhdet Converset todennäköisesti kestäisivät, kuluttanut varmasti kymmenen paria alelaareista haalittuja tennareita. En edes raaski heittää niitä pois vaikka ne olisivat ihan rikki, vaan voin kävellä parikin kuukautta kengillä, joista on pohjat puhki tms. Sama juttu vaatteiden kanssa. Minulle 30-40 euroa on päällyspuserosta paljon, 30-40 euroa sopiva hinta farkuista, 10-20 euroa sopiva hinta pitkähihaisesta t-paidasta. Kalleimmat rintsikkani ovat maksaneet varmaan pari kymppiä, ja ostan niitä yleensä joko perusrättikauppojen (KappAhl, Lindex jne.) "Osta 3 maksa 2" -tarjouksista (ja kelpuutan kaikki mallit ja koot jotka vain suurin piirtein saan päälleni kiskottua) tai marketeista.

Nyt kun alan tekemään töitä siviilivaatteissa ja kun tuleva työni edellyttää myös kaupungilla liikkumista ja matkustamista, olen päättänyt panostaa vaatteisiin hieman enemmän. Sillä ajatuksella, että ostan jatkossa harkitummin, mutta parempilaatuisia vaatteita. Olen visuaalinen ihminen ja tykkäisin kyllä panostaa pukeutumiseen ja tyyliin samalla tavalla kuin panostan sisustukseen (vaikka olenkin huono siivoamaan ja huoleton huithapeli, jokaisen seinäni väri ja verhojen kuvio on mietitty tarkkaan), mutta tässäkin asiassa ylipaino valitettavasti rajoittaa. En esimerkiksi useinkaan kehtaa käyttää niin räväköitä ja persoonallisia vaatteita kuin haluaisin, koska läskit.

Olen pitkään haaveillut sellaisista saappaista, joissa on neulosvarsi. Esimerkiksi El Naturalista valmistaa sellaisia, mutta ne ovat minun budjetilleni aivan liian kalliita. Nyt satuin kuitenkin löytämään Espritin vähän vastaavat kengät, joille jäi 40% alennuksen ansiosta hintaa vain 41 euroa!



Takki puolestaan löytyi ihan Prismasta. Se on merkiltään Skila, joka on tietääkseni jonkinasteinen urheiluvaatemerkki. Tämä on ihan perus "kaupunkitakki", mutta ehkä selkeälinjaisuus kertoo jonkinasteisesta urheilullisuudesta. Olin yllättynyt, kun koko 46 mahtui ihan mukavasti. Ihan täydellisesti tuo ei olkapäistä istu, mutta riittävän hyvin. Takkia olisi ollut saatavana myös mustana, mutta tässä kohtaa en edes harkinnut sitä väriä. Fuksianpunainen (näyttää kuvassa violetimmalta kuin mitä on) on niiiiin minun värini.


Täytyy vielä kehua takin leikkausta: se on ei-niin-kehuttavan-muotoiselle ihmiselle tosin hyvän mallinen. Leikkaus on rintojen päältä ja alta suht napakka, mutta lantiolta levenevä, mikä luo vaikutelman siitä kuin vartalossa olisi jopa jotain muotoa. Minunkin yleinen virheeni on se, että pukeudun muodottomiin telttoihin. Ylipainoisenkaan ihmisen ei kannata piilottaa kaikkea. 

Tässä vielä ehkä parempi kuva takin leikkauksesta:


1 kommentti:

  1. Oletpa löytänyt kauniin takin ja kengät. Sopivat sulle tosi hyvin :)

    VastaaPoista